הרצאות / סדנאות    TALK SHOWS

רעות אופק

אודות

"אם החיים נותנים לכם לימודים, תוסיפו ערק ותחגגו"- רעות אופק.
אביה ניסה לרצוח את אימה לנגד עיניה, אימה אמרה לה "את אפס, כלום, מכוערת", היא נאנסה ע"י בן משפחה במשך עשר שנים, פגיעה בשירותה הצבאי גרמה להתחרשות מוחלטת והיא נעזרת במכשירי שמיעה, מתמודדת עם פוסט טראומה מורכבת ולמרות הכל- רעות ניצחה את החיים.

מייסדת ומנכ"לית "עמותת אופק – הבית לנפגעות ונפגעי אלימות במשפחה" יזמת, מרצה על סיפור חייה עוצר הנשימה אשר נחשף בערוצים 12, 13, כאן-11, כתבות שער בעיתונות וטורים אישיים בYNET ובמאקו.

יוצרת הבלוג "הייתי ילדה מוכה" על ילדות קשה בבית אלים עם הורים אלימים באופן קיצוני, הנזקים וההשלכות על החיים הבוגרים, הפוסט טראומה, המשברים שעברה בחייה והצמיחה מהם.

רעות אופק למדה לשני תארים במדעי המוח ופסיכולוגיה והייתה מנהלת משאבי אנוש ורווחה בהייטק.
כיום מאמנת לפיתוח ויצירת חוסן מנטאלי וצמיחה ממשברים, התפתחות אישית, הישגיות והצלחה מעשית, ומרצה למבוגרים ונוער על חוסן מנטאלי וצמיחה ממשברים, הצלחה מעשית, איתור, זיהוי וטיפול בילדים מוכים, נשים מוכות ונוער בסיכון.

קרדיט תמונה: גיל דור

רעות בעלת ניסיון בניהול ופיתוח תשתיות ומערכי התנדבות וקהילה, פעילה למען רווחתם וטובתם של ילדים מוכים, נשים מוכות ונוער בסיכון הסובלים/ות ו/או סבלו מאלימות במשפחה.

אחרי שנים כהייטקיסטית בתפקידים ניהוליים ובתנאים נוחים, החליטה שאינה מסוגלת יותר לשתוק לנוכח העובדה שבישראל יש נשים, ילדים ונוער שחיים תחת אלימות, התעללות והזנחה בביתם, גדלים בגיהנום שהיא גדלה בו והמדינה שותקת, היא עזבה את הנוחיות האישית שלה בתחום ההייטק והחליטה להקדיש את חייה למען יצירת שינוי בהיקף מדיני לטובת ילדים מוכים, נשים מוכות ונוער בסיכון.
בשנת 2018 הקימה את "מרכז אופק" אשר לימים נרשם כ"עמותת אופק – הבית לנפגעות ונפגעי אלימות במשפחה".
בשנת 2022 זכתה בתואר "חביבת הקהל" בתחרות מטעם בנק הפועלים ושדולת הנשים.


כיום משמשת רעות כאוזן קשבת ומייעצת לאנשים שרוצים לדווח על אלימות בבית השכן או אצל בני משפחה ולא יודעים איך ולאן לפנות, מסייעת לנשים מוכות, ילדים מוכים ונוער בסיכון, היא פועלת בעוצמה יוצאת מגדר הרגיל לשינוי חקיקה והעלאת המודעות לחשיבות הדיווח, על ידיעה או חשד לאלימות במשפחה/ פגיעה בקטין מתוך הניסיון האישי שלה.
רעות עומדת בקשר עם שרים וח"כים לקידום הנושא, כתבה ניירות עמדה אשר התקבלו ע"י ח"כים ושרים.


החיים של רעות הם סמל של מאבק יומיומי בטראומות ובנזקיהן, בפחדים ובחרדות, סמל של ניצחון, צמיחה וגדילה מתוך המשברים בחייה.
את הניסיון האישי והחזון שלה, היא חושפת ומביאה לקדמת הבמה, בעיקר על מנת לקדם וליצור חקיקה בנושא ויצירת עתיד טוב יותר לילדים מוכים, נשים מוכות ונוער בסיכון.


בתחילת שירותה הצבאי שירתה כמש"קית נפגעים, שם לראשונה עסקה ולמדה את נפש האדם, תפקיד שהיה תפור למידותיה בו באו לידי ביטוי תכונותיה כמלאת חמלה, מבינה ואוהבת אנשים, סייעה ותמכה רבות בפצועי צה"ל ומשפחותיהם. לאחר מכן שירתה כאחראית מרפאה שם באו לידי ביטוי יכולותיה וכישוריה כמנהיגה, מובילה, אישיותה מלאת חמלה כלפי האחר, יוזמה שהגישה לשיפור משמעותי בתנאי שירות החיילים התקבלה בזרועות פתוחות, יושמה בבסיס בו שירתה רעות ולאחר פיילוט מוצלח מעל למצופה היוזמה של רעות הושמה בבסיסים נוספים ברחבי הארץ. במהלך שירותה הצבאי נפצעה ואיבדה שמיעה לחלוטין בשתי האוזניים וכיום נעזרת במכשירי שמיעה.


רעות היא ספורטאית, מרתוניסטית, מאמנת כושר, אקטיביסטית בתחום אלימות במשפחה, ילדים מוכים, נוער בסיכון, נשים מוכות, משפחות מוחלשות, קשישים ונכים, מרצה ומטפלת, וגם- נכה בשיעור 100% לצמיתות על רקע פוסט טראומה מורכבת.

רשימת סרטונים
1/2 סרטונים
1
רעות אופק בראיון לYNET יום המאבק באלימות כלפי נשים 2020
רעות אופק בראיון לYNET יום המאבק באלימות כלפי נשים 2020
2
עמותת אופק בקמפיין ליום המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים 2022 הסימנים השקטים בזוגיות מסכנת חיים
עמותת אופק בקמפיין ליום המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים 2022 הסימנים השקטים בזוגיות מסכנת חיים

הרצאות

מרצים נוספים

מעוניינים בהרצאות של רעות אופק? השאירו פרטים ואנחנו נחזור אליכם בהקדם!